"Ik heb liever sperma op mijn kleren dan tandpasta"

15 maart 2019
Peter Buwalda heeft na negen jaar een nieuw boek uit, Otmars Zonen. Het boek kreeg al heel wat lovende commentaren. Ook Annelies Moons vond het meesterlijk geconstrueerd, maar toch is het geen boek voor haar. Ze heeft een aantal waarschuwingen voor je aan het boek begint.

1. Je hebt nood aan een sterke maag

Het boek staat vol expliciete seksscènes en geweld. Het beffen van je grootvaders oor, een eierdopje dat vastzit in je poep, het eten van kak, … Het is een normale zaak in Otmars Zonen.

2. Blij word je er niet van

"Het enige liefdevolle personage is Otmar en die sterft snel", vindt Annelies. Peter wil net dat de literatuur een realistische weerspiegeling is van de maatschappij en vindt dat er een goede mix is tussen warm en koud. Toch maar twee keer nadenken als jij de eeuwige romanticus bent.

3. Google wordt je beste vriend

Wist je dat dapoxetine een medicijn is om te voorkomen dat je te snel klaarkomt? Het is een van de dingen die Annelies moest opzoeken. Buwalda wil dat zijn boeken ingewikkeld zijn, maar toch kraakhelder. In een boek van 607 pagina’s passeren dus heel wat personages, locaties en thema’s. Een ideaal boek als je houdt van het maken van overzichtelijke schema’s.

Herbeluister het gesprek en ontdek de oorsprong van de vlek op Annelies haar kleed:

Radio 1 Select