"Ik heb mezelf uitgehongerd"

12 maart 2017
Gewezen televisie-omroepster Eva Daeleman heeft tijdens haar tienerjaren zichzelf uitgehongerd. Haar uiterlijk was belangrijk. Mager zijn was het enige wat ze wou.

Ik was pas negentien toen ik op de VRT aankwam. Ik werd meteen geconfronteerd met knappe blondines met lange benen. Ik geloofde dat hoe magerder ik werd, hoe meer werk ik kreeg. Ik volgde de regel van belonen en bestraffen. Er waren dagen dat ik pas mocht eten als ik tien km had gelopen. Het was zo erg dat ik zo goed als niks meer at. 

Mijn lijf heeft me op een bepaald moment afgestraft. Ik kwam enorm veel bij zonder dat ik overdreven at. Het heeft me getoond dat ik beter voor mijn lichaam moet zorgen. Als ik zin heb in chocolade dan eet ik dat gewoon, want mijn lichaam geeft aan dat het op dat moment wel kan. 

Ik wist ook helemaal niet dat je onvruchtbaar kon worden door jezelf uit te hongeren. Dat was een grote klap. Nu zit ik goed in mijn vel en ben ik weer maatjes met mijn lijf. Ik eet goed en vind mijn innerlijk veel belangrijker dan mijn uiterlijk. 

Beluister het interview: