"Ik heb mij afgestoten van de patatten met vlees en groenten"

27 maart 2018
Saartje Vandendriessche vindt voeding heel belangrijk. Je zou denken dat ze dat van thuis meekreeg. Niets is minder waar. Bij haar ouders geldt nog steeds de Heilige Drievuldigheid op het bord. Een maaltijd moet bestaan uit vlees, aardappelen en misschien groenten. Zelf probeert ze zoveel mogelijk macrobiotisch te eten.

Saartje Vandendriessche komt uit een West-Vlaamse familie, waar steevast vlees met aardappelen en groenten op tafel stonden. Daar is niets mis mee want voeding is volgens Saartje iets heel persoonlijk. “Mensen moeten voor zichzelf uitmaken wat hen ligt,” zegt ze.

Macrobiotisch eten

Zelf heeft ze zich naar eigen zeggen afgestoten van de patatten en vlees. “Ik vond dat heel saai eten en wilde gewoon iets anders,” vertelt Saartje. Het gaf haar te weinig energie en daarom ging ze op zoek naar wat echt bij haar past. Dat bleek macrobiotisch te zijn.

Ik heb mij afgestoten van de patatten met vlees en groenten.

Ten huize Vandendriessche dus geen dierlijke producten. Dat is niet altijd gemakkelijk met een kind van acht. Het eten wordt niet altijd met evenveel enthousiasme onthaald, maar uiteindelijk vindt haar dochter het wel lekker. Saartje zegt niet fanatiek met macrobiotisch eten bezig te zijn. “Ik geef mijn dochter ook wel eens een spaghetti bolognaise,” zegt ze. Een pak friet met een frikandel komt dan weer niet op tafel. Bij de papa krijgt ze dat wel…

Voeding is heel belangrijk voor Saartje. “Ik spendeer daar heel veel tijd aan,” besluit ze.