"Ik heb ooit een seksprogramma gepresenteerd, en ik vraag me nog steeds af waarom ik dat heb gedaan"

12 oktober 2018
Acteur Matteo Simoni stelt deze week op het Filmfestival Gent de nieuwe Vlaamse televisiereeks De Bende van Jan de Lichte voor. En heel Vlaanderen kijkt ook reikhalzend uit naar het tweede seizoen van Call Boys. Culture Club kon Matteo Simoni deze week strikken in Gent voor een gesprek over maken, dromen en zijn.

Matteo Simoni maakt het voor het ogenblik zeer goed. Zijn leven zit lekker in balans tussen familie, vriendin, vrienden en werk. 

Matteo gaat soms behoorlijk diep bij de voorbereiding van een rol, de zoektocht naar een personage. Zo is hij op een bepaald moment er zo hard mee bezig dat het lijkt alsof hij er bijna verslaafd aan is. Bij de mentale voorbereiding op een rol heeft hij de beste ingevingen ... op zijn surfplank.

Ik ben een surfer, ik reis daarvoor de wereld rond om de beste surfspots te vinden en heel vaak vind ik een stem of een klank van een stem van een personage op mijn surfplank terwijl ik wacht op de volgende golf. 

Matteo kan zich voorstellen dat hij op een dag genoeg heeft van het acteren, van het voeden van die ambitie. Hij kan genieten van het werken met zijn handen, een boormachine bovenhalen thuis als er iets kapot is. Of surfen dus. 

Matteo Simoni heeft ook bepaalde dingen liever niet gemaakt: 

Ik heb ooit een seksprogramma gepresenteerd toen ik 18 jaar was, dat heette 100 hete vragen, ik vraag me nog altijd af waarom ik dat heb gedaan.

Matteo Simoni stelt "De Bende van Jan de Lichte" voor op het filmfestival van Gent