“Ik kan nog altijd niet geloven dat ik met dat meisje getrouwd ben”

12 februari 2021
© Radio 1
Valentijn is in zicht. En wat is er mooier dan terug denken aan hét ontmoetingsverhaal van jou en je geliefde? Wat is jullie mooiste liefdesmoment? Geschiedenisleraar en co-auteur van onder meer ‘Stiff Upper Lips’ Harry De Paepe deelt zijn verhaal in ‘De Wereld van Sofie’.

Geen enkele periode in de liefde is zo betoverend als die eerste ontmoeting, of dat moment waarop je beseft: dit, jij, wij... dat kan iets worden! Dus willen wij weten hoe jullie elkaar ooit ontmoette. Harry De Paepe moest daar niet zo lang over nadenken. “Ik kan nog altijd niet geloven dat ik met dat meisje getrouwd ben.”

Nu heb ik 3 dochters en ze hebben allemaal de ogen van hun moeder

In 'De Wereld van Sofie' vertelt De Paepe zijn verhaal: "Op 20-jarige leeftijd was ik lid van de Dendermondse jeugdraad. Op een avond was het vergadering, maar had ik er geen zin in. Mijn moeder wees me op mijn plicht om toch te gaan. En misschien wel goed… Ik wandelde binnen en zag haar staan. Zij was een stagiaire. Ik was meteen verkocht”, vertelt De Paepe.

Een klassiek verhaal van liefde op het eerste gezicht zou je denken. De twee gingen in gesprek en ‘s avonds vertelde hij tegen zijn ouders: “Ik heb daar een meisje met heel mooie ogengezien.” Tien dagen later spraken ze opnieuw af op de Grote Markt in Dendermonde. “Tegen het einde van de avond waren we een koppel. Zij bracht me naar huis, riep me terug en kuste me.“ Tot op heden is De Paepe nog steeds gelukkig getrouwd met zijn liefde op het eerste gezicht. “Nu heb ik 3 dochters en ze hebben allemaal de ogen van hun moeder.”

Beluister het gesprek met Harry De Paepe in 'De Wereld van Sofie':

Lees ook: