"Ik ken geen vrouw met ballen"

4 mei 2015
Liesje houdt niet van de uitdrukking "Een vrouw met ballen". "Waarom moet het toeschrijven van een mannelijke eigenschap gezien worden als een compliment voor een vrouw?". Hautekiet schenkt Liesje een minuut zendtijd om haar standpunt te verduidelijken.

Ik schreef onlangs op Twitter, dat ik die uitdrukking, "een vrouw met ballen" zo haatte. Ik had "haten" misschien niet mogen gebruiken. Ik haat eigenlijk niet. Haten is een lelijk woord. "Een vrouw met ballen"... Waarom moet het toeschrijven van een mannelijke eigenschap gezien worden als een compliment voor een vrouw?

Zeggen over een man "Wat een mietje!": dat wordt dan weer gezien als een belediging voor de man in kwestie. Dus hoe dan ook, wij vrouwen, we komen er nooit goed uit. Ofwel hebben we ballen nodig om sterk te zijn, ofwel wordt onze verzamelnaam gebruikt om anderen te beledigen. Mooi is dat.

Ik ken geen vrouwen met ballen. Ik ken wel veel sterke vrouwen, vrouwen die iets bereikten, intelligente vrouwen, vrouwen die hun mond open trekkken. Maar ik ken ze niet allemaal persoonlijk. Of toch niet persoonlijk genoeg om te weten of ze ballen hebben. Het lijkt mij ook onwaarschijnlijk.

Oh ja, er is er misschien eentje: Conchita Wurst, dat is misschien wel een vrouw met ballen.

 

"Een vrouw met ballen" oh wat haat ik die uitdrukking.

— Vlijtig Liezeke (@Liesjevdw) April 23, 2015

Radio 1 Select