"Ik kom WEL klaar bij elke vrijpartij!"

22 september 2017
Er is zowaar een orgasmekloof in ons land! Volgens Goedele Liekens en Durex komen Belgische mannen dubbel zo vaak klaar als vrouwen. De helft van de mannen denkt bovendien dat een vrouw enkel door penetratie een orgasme krijgt. Dat blijkt ook uit een campagne over seksmythes van Sensoa. Ex-voetbaljournaliste Hilde Van Malderen gaat voor de realistische seksscène in haar romandebuut Kathaai. Lees verder onder dit artikel.

Volgens het onderzoek in het Belang Van Limburg komt de helft van de Belgische vrouwen zelden of nooit klaar. Terwijl de meeste mannen dat altijd doen. Zestig procent van de vrouwen krijgt sowieso niet wat ze wil in bed. Geen voorspel. Of de vrijpartij stopt zodra de man klaarkomt. 

1 op 3 vrouwen die niet aan haar trekken komt, overweegt zelfs haar man te dumpen.

" Ik had 10 jaar geleden een vriend die beweerde dat zijn ex-vrouw 15 jaar lang bij elke vrijpartij een orgasme kreeg. Hij probeerde dat bij mij te forceren. Wat niet fijn was natuurlijk. Van mijn vriendinnen komt niemand altijd klaar. En onderzoek toont toch ook een andere realiteit." Jammer, vindt Hilde, dat we er niet meer over praten als het niet gaat zoals in de film. Zo hebben mannen de illusie dat alles prima loopt. En gaan vrouwen misschien faken omdat ze zich schamen dat het niet vooruit gaat.

Het kan toch niet dat we 2017 zijn en nog altijd doen alsof.

Hilde gaat in haar boek voor de 'realistische' seksscène. Zo is die in ere hersteld. Met het geklungel dat er nu eenmaal vaak bij hoort. Ze heeft het allemaal recht voor zijn raap neergepend. Zonder uren te vlassen op metaforen voor daad en toebehoren. 

Een penis is een penis. Ik ga daar niet ronddraaien.

Na het gesprek stroomden de reacties binnen op ons forum. Van vrouwen die WEL een orgasme hebben bij elke vrijpartij. En nu vrezen dat hun man zal denken dat ze faken. Hilde is niet te beroerd om toe te geven dat ze best jaloers is op die vrouwen. Maar altijd, overal en telkens weer? Ze leest er de studies nog eens op na.

Radio 1 Select