Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Touché

“Ik kook met vlees en vis en ik verwacht dat mensen die komen eten mijn keuze respecteren”

zo 14 jan. - 1:18

Kobe Desramaults biedt geen plantaardig alternatief voor veganisten die willen tafelen in zijn Chambre Séparée. Over het feit dat we steeds bewuster worden van wat we eten, is hij wel positief. "Het is belangrijk dat we bewuster omgaan met wat we eten, maar dat mag ook geen modeverschijnsel worden."
“In mijn vorige restaurant, In de wulf, had ik een souschef die enkel bezig was met speciale wensen of menu’s voor te bereiden.”

Op de menukaart van Chambre Séparée, het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults, staat duidelijk dat de keuken “helaas niet tegemoet kan komen aan alle diëtaire wensen”.

“In mijn vorige restaurant, In de wulf, had ik een souschef die enkel bezig was met speciale wensen of menu’s voor te bereiden”, legt Desramaults uit in Touché. “Een persoon in dienst die elke dag, de hele dag daarmee bezig was! Het ging een beetje alle kanten op.”

“Nu, ik heb absoluut geen probleem met mensen die veganistisch, vegetarisch of glutenvrij eten. Sommige dingen kunnen we zeker aanpassen. Maar we kunnen bijvoorbeeld geen veganistisch menu doen.”

Ik heb de keuze niet gemaakt om veganistisch te koken

“Ik heb de keuze niet gemaakt om veganistisch te koken. Er zijn heel goede restaurants waar ze veganistisch koken waar je terecht kunt als veganist, maar ik kook nu eenmaal vlees en vis. Dat is mijn keuze en ik verwacht dan ook dat mensen die komen eten mijn keuze respecteren, dat ze daarin meegaan.”

Bewuster

“Het is heel belangrijk dat we bewuster omgaan met wat we eten. Ik ben ook heel bewust bezig met de producten die ik gebruik. Maar dat mag ook geen modeverschijnsel worden. Dat voel je nu soms ook.”

Nu we zeggen dat we helaas niet alles kunnen, hebben we zo goed als geen beperkingen meer

“Moesten we sommige mensen de vrijheid geven om aan alle diëtaire wensen of speciallekes tegemoet te komen, zouden we hele lijsten moeten hebben. Wanneer we nu zeggen dat we helaas niet alles kunnen, hebben we zo goed als geen beperkingen meer.”

“Het is een beetje dubbel. Maar als je iets niet wil eten, dan moet je niet komen.”

Herbeluister Touché hier.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet