“Ik kook met vlees en vis en ik verwacht dat mensen die komen eten mijn keuze respecteren”

14 januari 2018
Kobe Desramaults biedt geen plantaardig alternatief voor veganisten die willen tafelen in zijn Chambre Séparée. Over het feit dat we steeds bewuster worden van wat we eten, is hij wel positief. "Het is belangrijk dat we bewuster omgaan met wat we eten, maar dat mag ook geen modeverschijnsel worden."

Op de menukaart van Chambre Séparée, het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults, staat duidelijk dat de keuken “helaas niet tegemoet kan komen aan alle diëtaire wensen”.

“In mijn vorige restaurant, In de wulf, had ik een souschef die enkel bezig was met speciale wensen of menu’s voor te bereiden”, legt Desramaults uit in Touché. “Een persoon in dienst die elke dag, de hele dag daarmee bezig was! Het ging een beetje alle kanten op.”

“Nu, ik heb absoluut geen probleem met mensen die veganistisch, vegetarisch of glutenvrij eten. Sommige dingen kunnen we zeker aanpassen. Maar we kunnen bijvoorbeeld geen veganistisch menu doen.”

Ik heb de keuze niet gemaakt om veganistisch te koken

“Ik heb de keuze niet gemaakt om veganistisch te koken. Er zijn heel goede restaurants waar ze veganistisch koken waar je terecht kunt als veganist, maar ik kook nu eenmaal vlees en vis. Dat is mijn keuze en ik verwacht dan ook dat mensen die komen eten mijn keuze respecteren, dat ze daarin meegaan.”

Bewuster

“Het is heel belangrijk dat we bewuster omgaan met wat we eten. Ik ben ook heel bewust bezig met de producten die ik gebruik. Maar dat mag ook geen modeverschijnsel worden. Dat voel je nu soms ook.”

Nu we zeggen dat we helaas niet alles kunnen, hebben we zo goed als geen beperkingen meer

“Moesten we sommige mensen de vrijheid geven om aan alle diëtaire wensen of speciallekes tegemoet te komen, zouden we hele lijsten moeten hebben. Wanneer we nu zeggen dat we helaas niet alles kunnen, hebben we zo goed als geen beperkingen meer.”

“Het is een beetje dubbel. Maar als je iets niet wil eten, dan moet je niet komen.”

Herbeluister Touché hier.

Lees ook:

Lijst van artikels