"Ik koos voor een haarstukje nadat ik stopte als schermgezicht"

29 mei 2019
VRT
Ex-Sporza-journalist Stefaan Lammens onthult Bij Debecker dat hij sinds december 2018 een haarstukje heeft om zijn kalende kruin te verhullen. Opvallend is dat hij pas koos voor een haarstukje nadat hij stopte als schermgezicht bij Sporza.

Stefaan Lammens werkte 23 jaar bij VRT. Hij presenteerde regelmatig Sportweekend. Hij stopte afgelopen februari en werkt nu als communicatiemanager bij de Belgische Ruitersportfederatie. Hoewel het andere mensen niet echt leek op te vallen, begon Lammens zich steeds meer te storen aan zijn kalende kruin. "Als ik op een terras zat, had ik het idee dat mensen de hele tijd mijn kale kruin zagen", vertelt hij daarover. 

Ook de lachende opmerkingen van vrienden vond Stefaan niet altijd tof: "vrienden zeiden al eens dat 'het gat in mijn muts' groter aan het worden was en eigenlijk frustreerde mij dat wel. Ik heb dan ook gekozen om afgelopen december een haarstukje te nemen, puur voor mezelf. En ik voel me nu een heel pak beter."

Vrienden zeiden al eens dat 'het gat in mijn muts' groter aan het worden was en eigenlijk frustreerde mij dat wel
Stefaan Lammens

Poeder

Het is niet de eerste stap die Lammens ondernam om zijn kalende hoofd te verbergen. "Toen ik Sportweekend rechtstaand presenteerde, kon je mijn kale plek soms zien. Dan ben ik verhullend poeder beginnen gebruiken. De kleur van dat poeder kun je zelf kiezen en bij mij was dat dus donkerbruin."

Plakband

Het haarstukje van Stefaan hangt vast met stevige plakband en een keer per week haalt hij het er af om het te wassen. Zo'n wasbeurt duurt gemakkelijk zo'n 20 minuten, want er worden twee shampoos, versteviger én een verrijkende spuit met proteïne aangebracht op het haarwerkje.

Beluister hier de getuigenis van Stefaan Lammens: