"Ineens werd er een heel grote verantwoordelijkheid in mijn schoot geworpen"

18 april 2018
Muzikante An Pierlé volgt het nieuws niet altijd erg intens, omdat het haar vaak raakt en hevige emoties oproept. Toch las ze het nieuws over vrijwilligers bij de Zelfmoordlijn, en dat deed haar meteen denken aan het verhaal van een fan.

Een tijd geleden kreeg An een persoonlijk chatbericht van een fan, die afscheid van haar wilde nemen en haar wilde bedanken. Ze ging ermee in gesprek, en de jongen bleek zelfmoord te willen plegen. "Ik dacht: is dit serieus, is het een schreeuw om aandacht, ...?" 

An probeerde de jongen te overtuigen het niet te doen. "Ik zei: 'wacht toch tot morgen, er kan altijd een nieuwe dag zijn!'" Ze heeft zeker twee uur met de man gechat. "Ondertussen probeerde ik de Zelfmoordlijn te bereiken, met de vraag wat ik moest doen." Ze had het nummer ondertussen ook aan hem gegeven, zodat hij zelf kon bellen. 

Ik ben naar al zijn vrienden berichten beginnen sturen, dat ze hem moesten bellen.

Ze voelde wel dat ze heel hard in zijn privéleven aan het binnendringen was. "Ineens werd er een heel grote verantwoordelijkheid in mijn schoot geworpen."
An probeerde de Zelfmoordlijn verschillende keren te bellen, maar ze kreeg telkens de bezettoon te horen. 

Uiteindelijk is de buurvrouw steentjes op zijn raam gaan gooien, en heeft de jongen de volgende dag een bericht met verontschuldigingen gestuurd. "Hij schaamde zich enorm. Ik zei: je moet je niet schamen, ik ben blij dat je contact hebt gezocht!"

Er is altijd nog een morgen. Dat heb ik proberen te zeggen. 

 

Zit je zelf met vragen, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het telefoonnummer 1813 of op zelfmoordlijn1813.be