“Ik nam de stem van mijn vader op. Die wou ik niet vergeten”

23 december 2016
Strafpleiter Johan Platteau verloor zijn vader aan kanker, en dat was niet gemakkelijk. “Op het laatst belde ik hem op en nam stiekem zijn stem op. Ik wou zijn stem niet vergeten,” vertelt Platteau. Naast zijn stem gaf zijn vader ook de liefde voor golf door, en daar profiteren Platteau’s eigen kinderen ook nu nog van.

“Ik ben blij dat ik nu op de radio kan komen,” vertelt de advocaat. “Misschien willen mijn kinderen later ook mijn stem bewaren en nu is die vastgelegd.”

Kampioenschap golfen

Niet alleen zijn stem, maar ook de golfsport leeft verder in de familie Platteau. “Mijn vader wou heel graag nog zijn kleinkinderen zien golfen op het Belgisch Kampioenschap. Hij stierf ervoor, maar de kinderen beslisten om toch te spelen. “We gaan ons best doen voor Opa”, vertelden ze mij.”

Het voelt alsof mijn vader er op belangrijke moment nog bij is

“Die dag speelde mijn dochter ongelooflijk goed,” vertelt Platteau. “Zoals ze nog nooit gespeeld had. De naam Charlotte Platteau pronkte bovenaan op de lijst.” Platteau’s dochter speelde zo goed, dat de advocaat denkt dat zijn vader er voor iets tussen zat. “Zou hij het niet zijn die dat allemaal een beetje stuurt en leidt? Ik had het gevoel dat mijn vader gelukkig was en er wel bij was. Misschien was het gewoon hoop dat de dood niet het einde van het leven is, maar voor mij voelt het aan alsof mijn vader op belangrijke momenten in mijn leven nog altijd een beetje bij mij is,” vertelt Platteau.