"Ik reken op de verantwoordelijkheid van de verschillende fracties in het parlement"

10 december 2018
© VRT
Philippe De Backer (Open VLD) is sinds gisteren minister. Hij heeft er plots een pak bevoegdheden bij: Telecommunicatie, Digitale Agenda en Administratieve Vereenvoudiging. Hij gaat de komende dagen "hard studeren en veel overleg plegen", zei hij in 'De Ochtend'.

Philippe De Backer verwacht dat de zoektocht naar meerderheden in het parlement wel werkbaar zal zijn. "Ik verwacht dat de dingen worden afgewerkt. Het zal een evenwichtsoefening zijn. Ik kom uit het Europees Parlement en ook daar moest je constant op zoek naar steun voor bepaalde voorstellen. Ik reken op de verantwoordelijkheid van de verschillende fracties in het parlement om te kijken in welke dossiers zij steun kunnen geven."

Daarnaast zit De Backer ook in Antwerpen nog steeds aan de onderhandelingstafel. "Brussel is Brussel en Antwerpen is Antwerpen. Ik probeer daar liberale accenten in het bestuursprogramma te krijgen en dat lukt vrij aardig. We werken daar verder om een sterk stadsbestuur te krijgen. Het is de bedoeling om snel te landen, voor het eind van het jaar. Ik voel daar rond de tafel het geloof dat dat kan. We zitten daar straks ook opnieuw aan de onderhandelingstafel."

Beluister het interview met Philippe De Backer:

Lees ook: