"Ik snap niet waar deze aanval vandaan komt"

7 september 2016
Burgemeester Hilde Claes (SP.A) van Hasselt haalde vanmiddag ongemeen hard uit naar enkele van haar partijgenoten. Eén daarvan is Rob Beenders, voorzitter van SP.A Hasselt.

"Enkel vragen gesteld"

Beenders was zelf ook geschokt: 

"Al wat ik gedaan heb, is de vraag stellen aan de burgemeester om duidelijkheid te scheppen op enkele vragen die vandaag heersen." Dat deed Beenders wel via een interview in de krant.

Claes neemt aanstoot aan het feit dat Beenders andere dingen in haar gezegd zou zeggen dan achter haar rug. "Vreemd", zegt Beenders, want hij had het interview wel degelijk doorgenomen met de burgemeester en haar woordvoerder.

"Normaal dat ik vragen stel"

"Ik heb kennis van de dossiers die vandaag lopende zijn. Zo is er een aanbesteding geweest die aan de man van haar kabinetschef is gegaan en zijn er vanuit alle fracties vragen omtrent haar 'Bal van de burgemeester'. Dan is het maar normaal dat ik daar vragen over stel."

Voorzitter Beenders ziet in de hele heisa meer een afleidingsmanoeuvre. Volgens hem was de harde taal niet nodig. 

Of ze aan kan blijven als burgemeester?

Ik ben een man van dialoog

"Ik wil eerst weten waarom ze die uitspraken gedaan heeft. Na wat er vanmiddag is gebeurd wil ik daar eerst over praten. Ik hoop dat dat gesprek vandaag nog volgt." 

Radio 1 Select