"Ik sta graag op een podium en in de spotlight, so what?"

29 oktober 2015
Nostalgie-radiopresentatrice Christina Van Geel vindt dat vrouwen nog steeds onterecht als arrogant bestempeld worden, terwijl ze eigenlijk gewoon ambitieus, intelligent of grappig zijn.

Christina was vooral verontwaardigd over de manier waarop Danira Boukhriss Terkessidis op sociale media werd veroordeeld tot 'arrogante' vrouw na haar deelname aan het quizprogramma 'de slimste mens'.

We zouden beter gaan voor nog een beetje meer Danira in het leven.

 

Mag Danira, als vrouw, dan niet willen winnen? vraagt Christina zich af. Te oordelen naar de negatieve reacties blijkbaar niet. En dat maakt haar boos. Het wordt zelfs gelegitimeerd door kranten om een vrouw arrogant te noemen. Terwijl Danira enkel emotie toonde in een quizprogramma:

 

 

 

Is dit seksisme anno 2015? Het werd bijvoorbeeld over Gert Verhulst niet gezegd, en hij 'is ook niet op zijn mondje gevallen'.

Ook Jindra, uit het programma 'K3 zoekt K3', werd bedolven onder negatieve commentaren. Ze is goed, weet het, en laat dit ook merken. En toen ze weggestemd werd wou ze weten waarom. Dit maakte haar allesbehalve populair, volgens Christina, terwijl ze eigenlijk gewoon op haar strepen stond. 

Zelfzeker was Jindra alleszins tijdens haar auditie:

 

 

Zelf staat ze ook graag op een podium. Ze geniet van de aandacht, hoe meer hoe liever. En dan krijgt ze een sneer in haar gezicht: "Jij bent zo arrogant, hoe je daar op het podium staat en alle aandacht naar jezelf toetrekt". Ik viel van mijn stoel, zegt Christina, wat weet die persoon van mij

Ik presenteer, dat ik de aandacht trek, is wel mijn job.

 

Alles kan altijd beter, vindt Christina, en zelfbevraging is goed. "Uit een onderzoek blijkt dat sommige mannen het toch nog altijd moeilijk hebben met slimme, grappige vrouwen. Dat is problematisch. Ik vind mannen die slimme vrouwen leuk vinden, sexyer." 

Herbeluister hier het gesprek met Christina Van Geel:

Foto © VRT

Radio 1 Select