“Ik supporter voor Hillary Clinton. Met Trump weet je nooit waar je aan toe bent.”

25 juli 2016
"Hillary Clinton is de meest competente en intelligente kandidate voor het Amerikaans presidentschap", dat zegt Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten vanuit de Verenigde Staten. Ze is met een liberale delegatie in Philadelphia om er de Democratische conventie bij te wonen. “Maar de Democraten zullen stevig uit de hoek moeten komen willen ze van Donald Trump winnen.”

Gwendolyn Rutten heeft een duidelijke keuze in de race naar het Amerikaans presidentschap: de Democratische presidentskandiaat Hillary Clinton. “Competent, intelligent en helemaal klaar voor het presidentschap", aldus de Open VLD-voorzitster. "De wereld is helemaal in verandering, het is daarom belangrijk dat er iemand aan het roer staat die het hoofd kan koel houden. Dat kan je van Trump niet zeggen, met hem weet je nooit waar je aan toe bent.

Met Donald Trump weet je nooit waar je aan toe bent.

“Ik vind het ook heel belangrijk dat het een vrouw is. Het is een signaal naar de rest van de wereld dat ook een vrouw presidentskandidaat kan zijn van het machtigste land ter wereld. In ons land lijkt dat evident, maar in andere landen is zo’n signaal sterk nodig.”, stelt ze.

Gwendolyn Rutten volgt de Democratische conventie mee vanop de eerste rij: “De speeches ’s avonds zijn een echt spektakel. Voor ons heel overdreven en erg spelen op emotie, maar het is een unieke ervaring.”