"Ik veronderstel dat ik Pompidou dan maar daar ga maken."

30 september 2016
Chantal Pattyn, cultuurcoördinator van de VRT en presentatrice van 'Pompidou' kan haar haar vreude niet op: "Het wordt daar een ongelooflijk fijne, artistieke plek zo net naast het Kaaitheater".

"Om te beginnen ben ik als presentator van het Klara-programma Pompidou ontzettend blij dat wij nu een heel grote Pompidou krijgen in Brussel. Ik ben bijzonder verheugd dat wij in Brussel eindelijk terug moderne en hedendaagse kunst nu in een museale context kunnen gaan bekijken."

"Dat had nu eigenlijk ook gekund, maar de werken van die federale collectie zitten op plekken waar ze niet horen, namelijk in de kelder. Ik ben ook bijzonder blij voor de dynamiek in Brussel. "

Wij zijn nu al een stad van heel veel muziek, van heel veel theater en dans, maar ook van hedendaagse kunst. Ik denk aan Bozar of de vele private galerijen.. Het Pompidou-bijhuis zal een dynamiek genereren zonder weerga, we zullen internationaal op de kaart staan. Ook omwille van de locatie.

Citroën én Pompidou, dat verdient een DS op het dak.

Het wordt daar een ongelooflijk fijne, artistieke plek zo net naast het Kaaitheater. Het zal ook heel fijn zijn voor de buurt zelf. Ik veronderstel dat ik Pompidou dan maar daar ga maken.