"Ik moest kiezen tussen een doctoraat en de muziek"

14 november 2016
Muziek of neurowetenschappen? Het was een moeilijke keuze voor Balthazar-violiste Patricia Vanneste. En toch koos ze voor het eerste!
"Journey for a traveller van Nils Frahm en Anne Müller is een plaat die voor mij onherroepelijk verbonden is aan een dilemma waarmee ik rond mijn 23ste mee kampte", aldus Balthazar-zangeres Patricia Vanneste. "Ik had in die periode namelijk twee passies: muziek en neurowetenschappen. En ik kon onmogelijk kiezen tussen de twee. Tot ik op een dag, tijdens het analyseren van fMRI-data, een nummer hoorde dat ik nog niet eerder had gehoord."
Ik viel bijna van mijn stoel, zo ondersteboven was ik van de muziek. Ik wou dat ik die plaat had gemaakt! Dat was een soort van trip.
Op dat moment zag ze de oplossing voor haar dilemma. “Ik moest kiezen tussen een doctoraat en de muziek. En ik koos voor de muziek. Omdat ik dankzij die plaat ontdekt had dat ik me niet hoefde te beperken tot één stijl of genre.”
 
Sindsdien heeft Patricia een aantal nevenprojecten, waaronder Cordette Quartet (strijkkwartet) en organiseert ze culturele projecten. "Nu merk ik dat ik in mijn hoofd ruimte heb om aan mijn eigen muziek te werken. Om te beginnen een nieuw project dat in 2017 vorm krijgt, genaamd Oko Yono. Het is een ode aan de vrouw, met muziek van de vrouwen van Serge Gainsbourg. Een mooi tegenwicht voor de vele mannen in de Balthazar-entourage", aldus Patricia Vanneste.
 
Balthazar XL opent vanavond de eerste Radio 1-sessies van de week, in een uitverkochte Trix in Antwerpen. Je kan het concert volgen vanaf 20.30u op Radio 1 en via de livestream op Radio1.be

Lijst van artikels

Lijst van artikels