"Ik was nog heel jong. Het werd mij voorgehouden als de 'normaalste zaak van de wereld'."

1 juni 2017
Isabelle A is weer helemaal terug, onder meer dankzij haar deelname aan het VTM-programma Liefde voor muziek. Heel wat jaren geleden, toen haar carrière in volle vaart was, werd Isabelle regelmatig gevraagd voor fotoshoots, vaak met wat explicitiere foto's ook. "Naakt heb ik me nooit laten fotograferen, maar halfnaakte shoots waren er wel soms bij."

Nochtans vond Isabelle die fotoshoots helemaal niet fijn. "Ik voelde mij daar nooit erg goed bij." 
Maar waarom deed ze het dan? Op dat moment zat ze in een entourage van managers die verlangden dat ze dat zou doen. "Ik was ook nog heel jong, maar het werd mij voorgehouden als 'de normaalste zaak van de wereld'."

Op een bepaald moment vroeg men haar om deel te nemen aan een 'wet t-shirt shoot', waarbij het dus de bedoeling is dat er, door het natte shirt, veel te zien is. 
"Ik zei tegen een goede vriend van mij, Jan De Vuyst, mijn vaste tekstschrijver, dat ik dat eigenlijk niet wou doen." Hij gaf haar de tip een paar t-shirts over mekaar aan te doen. 

Het plan mislukte compleet. Dat vond men niet zo tof, en nadien vroegen ze me toch minder snel om te poseren. 

Later besefte Isabelle dat ze gewoon néé moest zeggen. "Ik loop niet te koop met mijn lijf. Ik ben ook zangeres, geen fotomodel."
Tegenwoordig wordt alles bijgewerkt, merkt ze ook op. "Van zodra je een vetkwabbeztje ziet, moet dat weg. Ik heb het daar moeilijk mee. 
Naar de jeugd toe geeft dat een vertekend beeld." 

Niemand is perfect: je moet proberen je goed te voelen in je vel en meer kan je niet doen. 

Radio 1 Select