"Ik was zwanger en gaf mijn job op om onderneemster te worden"

23 augustus 2018
Grace Keli de Aguilar Gomes is directeur van consultancybedrijf Belofloripa. Ze is geboren en getogen in Brazilië maar stampte in Brugge een eigen bedrijf uit de grond. In de reeks 'Zomergasten' vertelt ze over haar ondernemerschap.

Zekerheid opgeven

Grace Keli de Aguilar Gomes was al acht jaar in dienst van een bedrijf toen ze besliste om haar job en haar zekerheid op te geven om onderneemster te worden. "Ik was zwanger en vroeg mijn ontslag bij Katoen Natie. Ik weet nog goed hoe mijn kinesist daarop reageerde. Hij zei dat hij zoiets nog nooit had meegemaakt: een uit het buitenland afkomstig en zwangere vrouw die ontslag neemt om haar eigen bedrijf te starten."

"Tijdens mijn zwangerschap werkte ik bij de afdeling Engineering van Katoen Natie. Ik zei hen daar: 'mijn zwangerschap is geen handicap. Het is niet omdat ik zwanger ben dat ik bepaalde dingen niet ga doen. De wereld stopt niet. Ik doe gewoon voort en ik heb zelfs een extra werkkracht bij me'.'' 

Het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegeven

Integratie

Onderneemster Grace Keli de Aguilar Gomes ervaarde tijdens haar carrière soms negatieve reacties. "Er bestaat discriminatie tegenover vrouwen maar ook tegenover migranten", vertelt ze. "Ikzelf geloof dat migranten een waarde hebben en kunnen bijdragen aan de groei van België. Maar migranten moeten wel tonen dat ze zich goed integreren in ons land. Dat moeten ze doen door onze taal te spreken, te werken en sociale bijdragen te betalen."

Lees ook

Lijst van artikels