"Ik weet niet of het vandaag zal zijn, maar ik verwacht dat regering crasht"

4 december 2018
© VRT
Het zijn spannende uren in de Wetstraat. Vandaag is er een hoorzitting in de kamer met experten en een bijeenkomst van het kernkabinet. Valt de regering, of komt er toch nog een oplossing uit de bus? Volg alles hier op de voet.

Wetstraatwatcher Ivan De Vadder legt in 'Nieuwe Feiten'' uit dat dit conflict over het migratiepact "geen klassieke politieke discussie is". "N-VA is niet bereid hierop toe te geven. Punt. Er is, in tegenstelling tot bij een klassieke politieke discussie, geen compromismogelijkheid. En de N-VA communiceert in de media. Ze leggen in de media op tafel wat ze willen in plaats van binnenskamers."

Volgens De Vadder hebben premier Michel en de andere politieke partijen dit te laat gezien. De Vadder ziet MR en N-VA als twee auto's die op ramkoers zitten. "De bestuurder van elke auto denkt dat de andere wel van mening zal veranderen. Michel beseft nu dat N-VA niet van mening zal veranderen. Ofwel verandert hij van mening, maar da’s gezichtsverlies (dat versterkt opnieuw het beeld dat hij de handpop is van N-VA) ofwel wordt er gecrasht en dan valt de regering."

"Het wordt met de minuut moeilijker om die crash te vermijden. Ik weet niet of het vandaag zal gebeuren, maar het is ook mijn overtuiging dat het zal gebeuren. N-VA verwacht wel dat Michel uitwijkt."

Lees ook:

Radio 1 Select