"Ik wil gewoon een land dat de politie ter beschikking stelt van de bevolking"

30 mei 2017
In de minuut bij Hautekiet vraagt Geert Debruyne zich af waarom hij nog belastingen zou betalen als de politie hem niet wil helpen. Zijn minuut:

Een tijdje geleden, meer bepaald op donderdag 18 mei, had ik een klein ongeval in een dorp tussen Brugge en Torhout : van een tegenliggende vrachtwagen viel een steenbrok in mijn voorruit met een serieuze barst tot gevolg. Ik achtervolgde de wagen nog, maar raakte hem uiteindelijk kwijt aan een kruispunt. Gelukkig had ik de nummerplaat wel kunnen noteren. 

Op vraag van mijn verzekering haastte ik me daarmee naar de dichtstbijzijnde politiepost om aangifte te doen zodat de politie eventueel de vrachtwagen nog kon onderscheppen. Maar helaas : in een straal van 20 km waren alle politieposten dicht en toen ik bij de derde aanbelde, kreeg ik van een verstoorde agente te horen dat ik op de website wel ene zou vinden die open is want dat zij dat toch ook niet kan weten...

Beste heren en dames politici, ik wens geen belastingen meer te betalen voor militairen die op de Meir staan, of voor ministers van milieu die bossen laten kappen, of voor parlementsleden die bekvechten over hoeveel ze nu nog mogen bijverdienen... Ik wil gewoon een land dat zijn burgers geeft waar ze recht op hebben : een politie die ter beschikking is van de bevolking.

Is dat nu echt zo moeilijk?