"Ik zat vaak alleen, maar ik neem het mijn ouders niet kwalijk"

23 februari 2017
Angela Jakaj, de zeventienjarige actrice uit de Ketnetserie en -film D5R, kwam als baby vanuit de bergen van Albanië naar ons land met haar ouders.
Mensensmokkelaars rekenen torenhoge bedragen om de mensen te helpen vluchten.
De ouders van Angela konden niet anders dan geld te gaan lenen bij een nonkel. De eerste jaren hebben haar ouders keihard gewerkt om de schulden af te betalen die ze gemaakt hadden. Vermits ze zich ook wilden integreren, volgden ze taallessen Nederlands waardoor de schuldenberg alleen maar groter en groter werd.
 
Angela zat vaak alleen maar ze neemt het haar ouders niet kwalijk. Integendeel, ze heeft heel veel respect voor hen. En dat wil ze tonen door alles alleen te doen. Zo had ze eens haar arm gebroken en verbeet ze de pijn om haar ouders toch maar niet tot last te moeten zijn.
 
Mijn broers en ik hadden niet door dat mijn ouders in een grote onzekerheid leefden omdat ze constant aan het werk waren
Angela Jakaj

Intussen vergaat het de familie veel beter dan in het begin. Zo studeert haar moeder dit jaar af als verpleegkundige en hebben de Jakajs sinds 2010 een verblijfsvergunning te pakken, waar ze tien jaar hebben op moeten wachten. “En zie, nu zit ik hier” zegt ze optimistisch.

Lees ook:

Radio 1 Select