"Ik wil mijn eigen wereld creëren met mijn illustraties"

7 februari 2019
Rhymezlikedymez
Robin Velghe, beter bekend als Rhymezlikedimez, doet misschien geen belletje rinkelen. Hij is nochtans een grote naam in de hiphopwereld. Niet als artiest, maar als illustrator en animator. Hij maakte al animaties voor grote namen als Bruno Mars, Anderson .Paak en Lil Uzi Vert.

Robin startte met Rhymezlikedimez om zijn twee grootste passies te combineren: tekenen en muziek. Door zijn fascinatie voor hiphop, focust hij zich vooral op die artiesten. Als hij zich aangetrokken voelt tot een bepaald nummer of album, gaat hij zich daar verder in verdiepen. Hij leest interviews, verdiept zich in de lyrics,... Hij wil alles weten om een gedetailleerde illustratie te kunnen maken.

Rhymezlikedimez

Een van zijn eerste successen was een illustratie van Tyler, The Creator. Robin plaatste die op Instagram en niet veel later likete Tyler die post. Toch vindt hij het niet zo belangrijk dat de artiesten de illustratie effectief zien en liken. Hij maakt de illustraties vooral voor andere fans, die ook op alle details letten.

Rhymezlikemindez
Rhymezlikedimez

Fans heeft hij zeker, al 192.000 volgers op Instagram. Door zijn gedetailleerd werk, werd hij ook opgepikt door Amerikaanse platenlabels. Daaruit volgden opdrachten voor onder andere Lil Uzi Vert en Bruno Mars. Voor Anderson .Paak animeerde hij een volledige videoclip. Rapper Wiz Khalifa zou graag met Robin samenwerken.

Zijn kleurrijke illustraties en animaties vallen dus duidelijk in de smaak. In België kan je zijn werk nog niet bekijken, maar dat zou hij graag veranderen. Eerst wil hij nog ervaring opdoen met groepsexposities in de VS. Ondertussen kan je natuurlijk zijn Instagram volgen om zijn nieuwste creaties te ontdekken.