"Ik wil niet dat iemand met een slecht gevoel naar huis gaat na mijn shows"

11 januari 2018
Comédienne Lies Lefever is onverwacht overleden. Een jaar geleden was ze centrale gast in "De Bende van Annemie". Een terugblik.

Comedian Lies Lefever neemt regelmatig de trein, want ze mag niet met de autorijden. Soms gebeurt het dan dat er vertragingen zijn, of dat de treinen stilstaan vanwege een 'aanrijding met een persoon'. Het inspireerde Lies tot een nummer dat ze vroeger speelde in haar shows.

Nadat ze het liedje speelde tijdens één van haar voorstellingen, kwam een vrouw uit het publiek naar haar toe. "Ze vertelde dat ze geëmotioneerd was door het nummer, maar dat ik er toch mee moest opletten als ik dat speelde. Haar eigen zoon had op die manier zelfmoord gepleegd."

Beluister het nummer:

De meeste mensen in de zaal hadden nochtans wel moeten lachen met het nummer. Maar toch, na de opmerking van die vrouw, besloot Lies het nummer niet langer te spelen tijdens volgende shows. "Ik wou geen mensen meer kwetsen." Ze vertelt dat ze erg gevoelig is voor dit soort opmerkingen. 

Het is nooit mijn intentie om iemand, al is dat maar één iemand, met een slecht gevoel naar huis te laten gaan.

Nu zou ze niet meer dezelfde beslissing nemen. "Ik sta nu sterker in mijn schoenen, maar ik ben sowieso wel een gevoelig iemand."

 

Je zal natuurlijk nooit voor iedereen goed kunnen doen.
Lies Lefever

Radio 1 Select