"Ik wil op Eursonic alles uit de kast halen"

22 december 2016
Na lang zoeken is Niels Delvaux ofte Delv!s voor de goede vrienden helemaal klaar voor zijn solocarrière. "Ik heb eindelijk mijn eigen stem gevonden.”

Als puber speelde hij in een Nirvana en AC/DC coverband. Later maakte hij de hiphopscene van Leuven onveilig met Up High Collective en proefde hij van de electronicascene met Title. “Ik had dat traject nodig om mijn eigen geluid te vinden.”

Zingen deed hij op de platen van de grootste gospel- en jazzzangeressen met Aretha Franklin als grootste voorbeeld. “Ik wil zoveel mogelijk gevoel en emoties in mijn muziek steken."

Delv!s staat nu op het punt waarbij zijn carrière in een stroomversnelling zou kunnen raken. Recent stond hij in de Paradisio als voorprogramma van Selah Sue. In 2017 komt zijn eerste EP uit met "Come my way" als eerste single. Zijn volgende grote stop is Eurosonic, het showcasefestival waar de belangrijkste festivals van Europa hun bookers naartoe sturen om talent te spotten. Hij hoopt volgende zomer op heel wat festivals te kunnen spelen.