“Ik woon ongelooflijk graag in New York, dat is mijn stad”

28 december 2018
Normaal kijkt ze uit op de skyline van Manhattan en is haar werkterrein de art fair van Miami maar met kerst is Katelijne De Backer in het land en gezellig bij ons.

Katelijne woont al 22 jaar in New York, daarvoor 10 jaar in Londen. Elk jaar op oudjaar gaat ze met enkele vriendinnen eten in België. “We wisselen verhalen uit, omdat we elkaar dan eens écht zien, want de meeste informatie die we dan eens van elkaar hebben komt van sociale media”, vertelt ze in De Thuiskomers.

De Backer werkte eerst 10 jaar voor MTV in Londen, maar is uiteindelijk in New York beland.
“Een vriendin vertelde me dat er vrienden van haar een kunstbeurs begonnen. Ik ben daar gratis en voor niets beginnen werken, als vrijwilliger”. Later werd ze Executive Director.

Ondertussen woont Katelijne al even in het buitenland. Maar ze is nog steeds met België betrokken gebleven. Of ze wil terugkomen weet ze nog niet. “Ik woon ongelooflijk graag in New York, dat is mijn stad. Maar ik ben ook heel realistisch. Zolang je een job hebt en geld verdient gaat dat”, vertelt ze. “Iets dat mij nu meer en meer bezighoudt is ‘health insurance’. Want als je je job verliest, verlies je dat ook en dan lijkt België toch wel zeer aantrekkelijk als je ouder bent. Mijn zoon had zijn arm gebroken. Wij hebben een ziekteverzekering en wij hebben daar toch nog 4000 dollar kosten aan gehad.”, aldus De Backer.

Lees ook