“Ik wou zingen als Pavarotti, maar klonk eerder als iemand uit Sesamstraat”

13 oktober 2018
Op het (fictieve) nachttafeltje van Bent Van Looy prijkt een doosje pillen. “Ik heb ooit een wonderpil genomen voor mijn stem, op advies van mijn papa. Ik klonk als iemand uit Sesamstraat.”

De nieuwe plaat van Bent Van Looy, Yours Truly, heeft een wel heel bijzondere hoes. “Het is een fictieve nachttafel, met een award die ik niet heb gewonnen en een Japans porseleinen clowntje. En een potje pillen.”

Wonderpil

“Ik heb ooit een foto gezien van de nachttafel van Elizabeth Taylor. Daar is de hoes op gebaseerd”, zegt Van Looy in Allez Allez. “Daar stond een heel arsenaal aan prachtige pillendoosjes."

Dat pillendoosje bracht een soort van tristesse en duisternis aan haar anders zo feëriek nachttafeltje

"Dus ik dacht, dat moet er zeker op. Ik heb in mijn pillenlade gekeken en het mooiste potje was een geel potje met een pil die ik één keer genomen heb toen ik geen stem meer had. Het is de zogenaamde wonderpil. Als je die neemt, dan kun je zingen als Pavarotti, zelfs al heb je een driedubbele keelontsteking.”

“Ik heb hem genomen op advies van mijn vader. Ik had hem iets te laat genomen, dus ik klonk eerder als iemand als Sesamstraat. Ik heb heel het concert lang amper gezongen. Maar het werkt wel. Mijn stem was na de show werkelijk goed.”

Herbeluister Allez Allez hier.