"Ik zag meisjes altijd meteen als potentiële liefkes"

4 oktober 2016
Wim Lybaert, de man die Vlaanderen leert moestuinieren in 'Het Goeie Leven', vindt het fantastisch dat de eerste Tinderbaby geboren is. De eerste baby dus die geboren is uit twee mensen die mekaar via Tinder ontmoet hebben.

Toen hij voor het eerst over Tinder hoorde, was z'n eerste gedacht: "Hadden wij dit maar gehad, dertig jaar geleden!"

"Ik ging naar het college, naar een jongensschool. Als we meisjes wilden ontmoeten, moest dat redelijk stiekem." Het mocht immers niet van de school, om tijdens de pauze de meisjes op te zoeken. Als ze je betrapten, kreeg je strafstudie. "Dat is pure romantiek, eigenlijk."

 

Toen ik naar de universiteit ging, zat ik voor het eerst in m'n leven naast een meisje op de schoolbanken. Ik wist niet hoe ik daar mee moest praten.
Wim Lybaert

Als hij nu ziet hoe gemakkelijk jongens en meisjes met elkaar kunnen afspreken, dacht hij in eerste instantie 'waw'. Maar een vriend van hem wees Wim erop dat het vroeger toch leuker was. "Vroeger was het toch toffer, het groeide langzamer."

Toen hij las over de Tinderbaby, dacht hij: "De technologie is veranderd, maar de mens is niet veranderd."

Zelf heeft Wim het lang moeilijk gehad met de juiste relationele verhouding ten opzichte van vrouwen. Hij zag hen meteen als potentiële vriendinnetjes. 

"Mijn zonen nodigen nu bijvoorbeeld op hun verjaardagsfeestjes meisjes uit. Als ik dan vraag 'en, zie je er één zitten?', dan vang ik altijd bot. 'Papa, dat zijn gewoon vriendinnen', antwoorden ze dan."

Radio 1 Select