"Ik zit met mijn luie kont in het rusthuis te niksen en dat is bangelijk."

23 oktober 2017
Een levende legende, niets minder dan dat, verzorgt deze week het middagjournaal voor Nieuwe Feiten: Jo Leemans.

Jo Leemans is een radiopionier, maar ook de stem achter de megahit Que Sera, Sera. Een grande dame met charme van een Amerikaanse diva, zonder ooit haar volkse charme te verliezen. Ondertussen is Jo 90 jaar oud en woont ze in een rusthuis.

In haar eerste middagjournaal vertelt ze over haar hoogdagen bij de radio en hoe ze nu vol gemis terugkijkt naar die mooie dagen.

"Voor mij is de radio 's morgens opzetten muziek horen", zegt Jo Leemans. "Er mogen stemmen tussenkomen, maar geef mij toch in godsnaam muziek. Wat ik vooral mis, is mijn eigen periode bij de radio. Maar ik kan niet zeggen: jongens, kom mij toch eens halen, dat kan niet meer, ik ben de 90 voorbij.

Ik deed liever radio dan televisie. (...) Ik mis zo'n beetje: ik moet het doen, ik moet mij inspannen, ik moet nadenken, ik moet zien dat dat klaar is tegen die datum. (...)

Ik zit hier gewoon te niksen en da's bangelijk. Je wordt zo lui, ik zit met mijn luie kont in een zetel en ik doe niets meer, behalve natuurlijk luisteren naar de radio."

We missen je ook, Jo!