"Ik zou graag tweeslachtig zijn"

18 november 2015
De KU Leuven wil bij de inschrijving van studenten als genderaanduiding naast man en vrouw nog een derde mogelijkheid voorzien, voor mannen die zich geen vrouw voelen of omgekeerd, en voor wie zich geen van beiden voelt. Marcel Vanthilt zou over die optie twijfelen.

"Dat lijkt me op mijn 18 jaar een heel mooie optie. Ik ben een vraagteken, en ik kan nog alle kanten uit." , zegt Marcel Vanthilt:

Je wordt van kleins af aan gepusht om man of vrouw te zijn. En sommigen weten dat niet. Ik heb dat bij mezelf altijd in twijfel getrokken.

 

Langs de ene kant voelt Vanthilt zich bijvoorbeeld lichamelijk erg mannelijk, en daar is hij ook blij om. "Maar ik word ook geconfronteerd met mannen die echt mannengedrag vertonen. En dat soort gedrag is me helemaal vreemd."

Langs de andere kant heeft Vanthilt dan ook een aantal "typisch vrouwelijke trekjes", zegt hij zelf:

Ik ga heel graag naar kapper, en ik heb een geweldige schoenen -en brillencollectie. Ik kan dan ook elke dag een andere bril opzetten, en ik doe ook elke dag 1 à 2 keer andere schoenen aan.

 

Geen labels dus voor Marcel Vanthilt. Of toch: "Hermafrodiet lijkt me ook wel leuk, dat je jezelf kan bevruchten."

 

Marcel Vanthilt liet ons trouwens ook nog weten dat de aanslagen in Parijs ook voordelen hebben. Elk verhaal heeft twee kanten. Hoe vreemd ook...