"Ik zou hulp moeten zoeken voor mijn hoogsensitiviteit"

13 mei 2015
Ongeveer een vijfde van de bevolking is hoogsensitief, vaak zonder het zelf te beseffen. Dat vertelde Elke Van Hoof (Klinische psychologie van de VUB) in Hautekiet. Ook Tom Helsen herkende zich in haar verhaal.

"Mijn depressie is voortgekomen uit de hoogsensitieve persoon die ik ben, en daar ben ik pas jaren later achter gekomen" vertelde Tom Helsen in Hautekiet. Alles kwam aan het licht toen zijn oudste dochter hoogbegaafd bleek te zijn.

Door allerhande boeken te lezen ben ik erachter gekomen, dat ik zelf hoogsensitief ben. 99% van alle puntjes in de boeken die ik las, gingen over mij.

Hoe die hoogsensitiviteit zich uit? "Ik heb een extreem rechtvaardigheidsgevoel waar ik bijna aan kapot ga, ik denk zwart-wit en ben ongelooflijk impulsief."

Enkele jaren geleden stopte Helsen ook een tijdje met muziek. De oorzaak legt hij bij zijn depressie. Waarvan hoogsensitiveit dan weer de oorzaak was.

Heeft hij het nu wat in de hand? "Ik ben vooral blij dat ik weet wat het is, maar ik heb geen rust in mijn hoofd, en ik zou hulp moeten zoeken"

Een uitlaatklep vindt hij gelukkig ook in Twitter. Hij kan als het ware 100 tweets in 1 minuut schrijven.

Lijst van artikels