"Ik zou liever opnieuw bevallen zonder epidurale dan deze Antwerp 10 Miles nog eens te lopen"

23 april 2018
Duizenden mensen hebben gisteren in Antwerpen de 10 Miles gelopen. Door het warme weer was het een zware editie. Langs het parcours werden 300 deelnemers verzorgd en 50 atleten werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. ‘Hautekiet’ wilde weten wie verantwoordelijk was, en ook Siska Schoeters reageerde.

“Ik ben geen goede loper, maar ik was wel goed voorbereid voor mijn kunnen” zegt Siska Schoeters. “Ik had genoeg gedronken en ik had alles gedaan wat ze gezegd hadden dat ik moest doen.” Maar het was echt heel warm, en dat maakte van deze editie een zware klus: "Ik zou liever opnieuw bevallen zonder epidurale dan deze Antwerp 10 Miles nog eens te lopen" postte ze zelfs via Instagram Stories.

(Lees verder onder de foto)

Het bericht van Siska Schoeters via Instagram Stories
undefined

Zou Schoeters dan niet beter een coach onder de arm nemen? “Nee, we gaan niet overdrijven over 16 kilometer” reageert ze. “We moeten niet doen alsof we een marathon lopen. Als je een half jaar lang twee tot drie keer per week gaat lopen, en je doet dat op een goed tempo, en aan een goede hartslag, moet je niet overdrijven.”

Feit is wel dat ze maandenlang in frissere temperaturen getraind heeft, en dus niet gewoon was om onder deze omstandigheden te lopen. Maar ze liet haar gezond verstand primeren: “Ik heb een minuut per kilometer trager gelopen dan ik normaal gezien loop, ik heb mezelf niets aangedaan.”

“Kind niet met het badwater weggooien”

Ook sportcoach Paul Van Den Bosch reageerde. Hij erkent dat er gisteren problemen geweest zijn met een aantal lopers, maar zou het jammer vinden als het kind met het badwater zou worden weggegooid. “Het is net dankzij de 10 Miles en andere gelijkaardige evenementen dat mensen een gezondere levensstijl gaan aankweken.”

Hij vindt dat de organisatoren de lopers voldoende voorbereid hebben. Zo vond je op hun website allerlei richtlijnen over het evenement, en kregen de deelnemers vooraf allemaal een e-mail dat ze voldoende water moesten drinken en een petje moesten dragen. Op het evenement zelf werd er ook extra water en zonnecrème voorzien.

“Door het feit dat mensen langs de kant je blijven aanmoedigen, blijft natuurlijk de stimulans om door te gaan. Maar iedereen zou individueel moeten aanvoelen wat ie aankan” zegt hij ook nog.

Lees ook:

Radio 1 Select