Illegale raveparty in Frankrijk lijkt afgelopen: "Feestvierders verlaten de site"

2 januari 2021
Khamkéo Vilaysing via Unsplash
De grote illegale raveparty die sinds oudejaar aan de gang was in de Franse gemeente Lieuron, nabij de stad Rennes, zou nu grotendeels afgelopen zijn. Dat melden Franse media. De muziek zou enkele uren geleden gestopt zijn en de nog aanwezige feestvierders hebben de hangar verlaten waar de fuif plaatsvond.

Volgens FranceInfo stopte de muziek rond zes uur vanmorgen en zijn de installaties intussen afgebroken. De lokale overheid bevestigt aan persagentschap AFP dat de raveparty onderbroken is en laat weten dat er geen interventie van de ordediensten was.

De nog aanwezige feestvierders zijn nu aan het afdruipen, vanmorgen zouden er nog enkele honderden aanwezigen geweest zijn. De Franse gendarmes controleren de toegangswegen en verbaliseren de feestgangers. Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken verloopt alles zonder geweld.

Lokale media melden wel dat sommige feestgangers proberen te ontsnappen aan de controles van de ordediensten, via een toegang tot de grote baan nabij de hangar waar het illegale feest plaatsvond.

Op oudejaarsavond waren naar schatting zo'n 2.500 mensen aanwezig op de illegale raveparty, daarbij waren ook enkele Belgen. De raveparty was illegaal, zowat alle basiscoronamaatregelen werden niet gerespecteerd. De Franse ordediensten slaagden er niet in om het feest stil te leggen. Drie agenten raakten lichtgewond toen aanwezigen hen bekogelden met stenen. Eén politiewagen werd in brand gestoken.

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'.

Beluister het gesprek met correspondent Kleis Jager in Frankrijk in 'De Ochtend'