Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie: beluister de podcast van 'De Wereld van Sofie'

17 mei 2021
© Robert V. Ruggiero (Unsplash)
Vandaag is het de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Hoe komt het dat de maatschappij nog steeds mensen die afwijken van de ‘norm’ niet volledig aanvaard heeft? Hoe is dit mogelijk anno 2021? In deze podcast van 'De Wereld van Sofie' hoor je enkele pakkende getuigenissen en uitleg over de mechanismen die spelen wanneer mensen negatief reageren op iemand met een andere seksuele voorkeur dan de hunne.

Op 17 mei is het de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie, een dag waarop LGBTQIA+ organisaties internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. 17 mei zal het 31 jaar geleden zijn dat de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit van de lijst met ziektes schrapte, iets wat voordien als een psychische aandoening gezien werd.

In maart werd een homoseksuele man in Beveren vermoord. 'De Wereld van Sofie' maakte toen een podcast over homohaat, die je hieronder kan (her)beluisteren. Luisteren kan ook via de app van Radio 1 of je favoriete podcastapp.

Lees ook: