Interviews geven en live spelen doet Keaton Henson bijna nooit, behalve in 'Wonderland'

9 november 2020
Er zijn flierefluiters voor wie het leven elke dag een feest is, die zonder enige moeite op een podium stappen, een gesprek aanknopen met een onbekende of in alle rust de supermarkt doorwandelen. Keaton Henson hoort zeker niet thuis in die categorie. Als jonge knaap werd hij door zijn familie (papa is een bekend acteur, mama een balletdanseres) 'The Doomsday Kid' genoemd, omdat hij van het minste zo snel in paniek raakt.

Zonder dat hij het ooit bewust nastreefde, werd hij enkele jaren geleden op de Britse Radio 1 tot indiefavoriet uitgeroepen. Een eerste optreden drong zich op. De avond zelf voelde Keaton Henson zich zo slecht en ongemakkelijk dat hij wegglipte voor het kon beginnen. Elke dag moest hij opnieuw een wirwar aan angsten en fobieën ontwarren: een poète maudit van de twintigste eeuw.

Voor een 'Doomsday Kid' lijkt 2020 een hoogtepunt, of een laagtepunt, in zijn leven te kunnen zijn. Toch is er in het leven van Keaton Henson weinig veranderd. Hij woont ergens in het groen op de Engelse countryside en zag al voor de lockdown bijzonder weinig mensen. Hij wordt daar rustig van. 

Maar gezien die prachtige plaat die hij uitbracht, 'Monument', wilde Korneel die rust toch enkele ogenblikken verstoren. Keaton vertelde over zijn roeping als artiest, het overlijden van zijn vader - na twintig jaar kanker en over de livesessie uiteraard.

Bekijk de video van 'Ambulance':

Lees ook: