Intussen op het Tahrirplein

21 november 2011

Het plaatje hiernaast is het Tahrirplein. De foto werd vandaag rond kwart over zes genomen. Maar we hadden natuurlijk net zo goed een foto van tien maanden geleden kunnen nemen. Voor akeligere foto's en live updates verwijzen we u naar het internet.

De rol van de veiligheidsdiensten onder Mubarak schijnt eenvoudigweg overgenomen te zijn door het leger, onder leiding van maarschalk Mohammed Hussein Tantawi. En laten we niet vergeten dat het leger sinds 1952 aan de macht is in Egypte. En volgens studies controleert het leger 33 tot 45 procent van de Egyptische economie.

Is er dan niets veranderd in Egypte? ( Ja, minister van Cultuur Emad Abou Ghazi heeft ontslag genomen. Vanwege het geweld van de ordetroepen ) Wordt de Arabische lente een Egyptische herfst? Zijn wij (en zij) ziende blind geweest? Is gans de bevolking tegen het leger? Waarom trouwens nu, vlak voor de verkiezingen?

Update: De regerende Opperste Raad van de Strijdkrachten heeft intussen het ontslag van het Egyptische kabinet geaccepteerd.