Ish Ait Hamou: "Jongeren zijn minder het slachtoffer van angst."

25 september 2016
Doorgewinterde Brusselaars, dat zijn schrijver en choreograaf Ish Ait Hamou en pianist Julien Libeer. Libeer kwam naar Brussel voor zijn studies en is nooit meer weggegaan. Hij heeft de stad zien evolueren na de aanslagen. Maar het leven gaat door, en volgens hem zelfs met meer levensvreugde dan ervoor.

Ish kwam op zijn 17 naar Brussel en is nog steeds trots op zijn stad en de Brusselse jeugd. In november schreef de choreograaf een facebookpost getiteld ‘Beste angst, je dagen zijn geteld’ en dat bericht werd toen massaal gedeeld. Voor hem is dat dankzij de houding van vele jongeren.

 
Jongeren zijn minder het slachtoffer van angst.
Ish Ait Hamou

Zij kijken op een andere manier naar die angst en zijn rationeler op dat vlak. Zij denken aan de toekomst, aan de langere termijn, hoe maken we dit beter, hoe gaan we dit doen? Ouderen denken daarentegen meer na over de dingen die ontbreken, die moeten veranderen, die fout zitten. Terwijl jongeren voornamelijk de potentie zien, het positieve. En net die kracht hebben we nodig om vooruit te gaan. Daarover zijn beide heren het eens.