Ivo Van Hove koos muziek bij de voorstelling van jouw leven

16 augustus 2016
De theater- en operavoorstellingen van regisseur Ivo Van Hove worden wereldwijd geprezen en gewaardeerd. Hij koos muziek uit die bij de voorstelling van jouw leven past.

Sinds 2001 is Ivo Van Hove directeur van Toneelgroep Amsterdam. Volgend seizoen regisseert hij 3 nieuwe voorstellingen: De dingen die voorbijgaan (Couperus), Obsession (Visconti) met o.a. Jude Law en Dagboek van een verdwenene (Janáček) in samenwerking met o.a. het Klarafestival en Muziektheater Transparant

Vorig jaar kreeg Ivo Van Hove een koninklijke onderscheiding voor zijn werk, hij is nu Commandeur in de Kroonorde, en hij ontving twee prestigieuze Tony Awards voor de voorstelling A view from the bridge (Arthur Miller), die kan je gaan bekijken vanaf september in Los Angeles

Hij regisseert ook Hedda Gabler, zijn première bij het National Theatre in Londen, de musical Lazarus wordt hernomen in Londen en Salome gaat aan het eind van het seizoen in première bij De Nationale Opera.

Hieronder kan je de Spotify-lijst aanklikken en dan kan je nog even wegdromen bij al die vorostellingen die nog niet gemaakt zijn.