Jacle Bow eert Rolling Stone Brian Jones

28 februari 2017
Jacle Bow brengt een hulde aan de oprichter van de Rolling Stones, Brian Jones. Die zou vandaag 75 geworden zijn. Jones stierf in juli 1969, amper een maand nadat hij uit de band was gezet.

Gitarist Brian Jones zag het levenslicht vandaag, 75 jaar geleden. Hij is de oprichter van de Rolling Stones. Jones was een muzikaal natuurtalent. Naast gitaar speelde hij verschillende andere instrumenten zoals de sitar (Paint It, Black), piano, klarinet, marimba, enz. Zijn muzikale kwaliteiten en leiderschap zorgden voor de lancering van de band, maar naarmate de tijd raakte hij overschaduwd door Mick Jagger en Keith Richards.

(Opmerkelijk: Bij The Beatles speelde Brian Jones hobo op Baby, you're a rich man en saxofoon op You know my name.)

Jones raakte in de loop van de jaren 60 zwaar verslaafd aan drugs en alcohol. Hij kwam steeds minder opdagen bij repetities en opnames. En als hij er was, verkeerde hij nauwelijks in staat om te spelen. De band wende aan zijn afwezigheid en gooide hem in juni 1969 er uit. Een kleine maand later werd Brian Jones dood aangetroffen in zijn zwembad. Hij werd 27 jaar.

De mannen van Jacle Bow zijn grote fans van de Rolling Stones en brengen daarom een hulde aan Brian Jones. 

Jacle Bow is een Vlaamse band waarin je die Stones-feel terugvindt. Vorige maand kwam hun debuut-LP uit. What's All The Mumble About heet hij, en Mario Goossens (drummer Triggerfinger) producete de plaat. Enkele dagen geleden speelden ze in het voorprogramma van Kensington in een goedgevulde Lotto Arena. Vorig jaar was de band Artist in Residence van de Ancienne Belgique. Een project van de AB waarbij ze enkele artiesten en bands uitkiezen, en een duwtje in de rug geven.