James Blunt, de grappigste man op Twitter

1 oktober 2019
Wikimedia
Exact 17 jaar geleden ging James Blunt uit het leger, om zich te concentreren op het maken van muziek. Een beslissing met verregaande gevolgen voor de muziekgeschiedenis.

James Blunt is de man die al 17 jaar jouw en onze oren doet bloeden met ‘You're Beautiful’. Na die ene monsterhit werd het overal stil rond James Blunt. Overal, behalve op Twitter.

Blunt zorgt al 13 jaar eigenhandig voor onversneden leesplezier op het sociale netwerk. Blunt krijgt als most hated man in pop ook op Twitter heel wat bagger over zich, en gaat daar op sublieme wijze mee om.

Ten bewijze, dit fragment van Blunts passage bij de britse talkshowhost Graham Norton.

Of wat denk je van dit soort tweets:

Wij zijn duidelijk niet de enige die fan zijn van Blunts comebacks op Twitter: hij heeft 1,8 miljoen volgers en online vind je duizenden sites met oplijstingen van zijn Twitter-antwoorden.

Ondertussen gaat ook bijna elk interview dat hij geeft minstens voor een deel over zijn Twitter-account, en zo komen we ook te weten hoe het allemaal begonnen is.

Lief en braaf

Hij werd eerst in de markt gezet door een platenfirma, die zorgde voor een heel lief en braaf imago. Toen de sociale media opkwamen, zeiden ze: je mag ook het zelf in handen nemen, met dit als gevolg.

Blunt linkt zijn gevatte antwoorden ook aan zijn legerachtergrond. Het heeft daar geleerd om snedig te zijn en van zich af te bijten. Dus misschien zijn alle militairen wel perfecte twitteraars. Maar de grappigste van allemaal, dat blijft toch ex-militair James Blunt.

Lees ook:

Radio 1 Select