James zingt Withers

28 september 2018
José James zingt Bill Withers
José James weet ze wel te kiezen, zijn artiesten om een tribute aan te wijden. Na een eerbetoon aan Billie Holiday en een project rond jazzlegende John Coltrane is het nu de beurt aan de songs van Bill Withers.

José James stopt al jarenlang hier en daar een song van Bill Withers in zijn live sets, maar nu pakt de New Yorkse zanger groots uit. Met Lean On Me brengt James een heel album gewijd aan de onverslijtbare songs van de seventies en eighties zanger. 

Lovely Day, Use Me, Lean On Me, Who Is He (And What Is He To You), Grandma's Hands, Ain't No Sunshine .. de songs van Bill Withers vormen samen één van de meest waardevolle song catalogi uit de zwarte muziek, en werden sinds hun creatie in de jaren 1970 en 1980 al vaak en veelvuldig gecoverd. Van locale bands hier bij ons (Blue Blot) tot de allergrootsten in de Amerikaanse muziek (Al Jarreau, The Neville Brothers .. ) 

 

Lean On Me, José James
undefined

Wat zou het geheim zijn achter het succes van de songs van Bill Withers? Hun eenvoud ? 

You don’t need to have a lot in order to say a lot. And less is more, you know. I think often the best songs are the simplest songs, because they leave a lot of space for the listener. De beste liedjes zijn vaak de meest eenvoudige liedjes, waarin veel plaats is voor de (verbeelding van de) luisteraar.
José James

HERBELUISTER hier het gesprek met José James in Time Out

José James en Michaël Robberechts in de AB in Brussel
undefined