Jan De Smet en Guido Belcanto brengen intense covers van Bobbejaan

6 december 2016
Voor een hele generatie kinderen was Bobbejaan hun eerste muzikale held. Voor Jan De Smet en Guido Belcanto is dat nooit voorbij gegaan. Zonder hem te imiteren, zonder te veel kitsch of gejodel, maar met heel wat respect én de begeleidingsband van Bobbejaan zelf, brengen zij zijn repertoire, op het podium en op een album: 'De tijd zit erop'.

Dat gebeurt natuurlijk in geheel eigen stijl. Bobbejaan had een vrolijk, jolige kant waar Jan De Smet zich helemaal in kan vinden, maar schreef ook enkele donkere, zwaarmoedige liedjes, die Guido Belcanto graag brengt. Ook Barbara Dex neemt ook enkele prachtige nummers voor haar rekening. Meer info over de theatertour en het album vind je achter de links.

'Er rest mij niets' was eigenlijk nog niet klaar, we hebben dat gevonden in de archieven van Bobbejaan. Ik heb er enkele regels aan toegevoegd, het is dus een nummer van mij én Bobbejaan

Guido Belcanto

We hebben een album opgenomen zonder dat we dat wisten. De technicus heeft de banden laten lopen tijdens de repetities. Omdat we niet wisten dat er werd opgenomen, hangt er een heel natuurlijke sfeer. 

Jan De Smet

Hieronder vind je de liveversies van de nummers die ze samen in Wonderland speelden.