Jan Hautekiet en Ann De Craemer winnen de Wablieft-prijs 2015 voor "Heerlijk Helder"

19 november 2015
Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, reikte vandaag de Wablieft-prijs 2015 uit: de prijs voor duidelijke taal. Winnaars zijn Jan Hautekiet en auteur Ann De Craemer voor hun campagne "Heerlijk Helder". En daar zijn we bij Radio 1 uiteraard heel trots op!

In de perstekst van Wablieft lezen we:

"De Wablieft-prijs 2015 gaat naar radiomaker Jan Hautekiet en auteur Ann De Craemer voor de campagne ‘Heerlijk Helder’. Het programma Hautekiet van Radio 1 besteedde dit jaar veel aandacht aan klare taal. Dit doen ze omdat de overheid, ambtenaren en vele anderen te vaak onnodig onbegrijpelijke taal gebruiken.

Jan Hautekiet lag dankzij zijn duidelijk taalgebruik al enkele jaren in de bovenste schuif bij Wablieft. Met Heerlijk Helder overtrof hij helemaal onze verwachtingen. Auteur Ann De Craemer, die in 2014 al de shortlist haalde, was de sterkhouder van de campagne. Zij was niet alleen voorzitster van het Heerlijk Helder-panel. Samen met Jan Hautekiet schreef Ann ook het Heerlijk Helder-boek met als slogan: “Weg met krommunicatie!”

Zo werd de weg waaraan Wablieft al 30 jaar timmert, plots geplaveid door Jan Hautekiet en Ann De Craemer. En of we daar blij mee zijn."

 

Mooi zo. En dat allemaal op de verjaardag van Jan ;-)

Mogen we daarom dit 'feestlied' boven halen?

 

Meer info over de campagne Heerlijk Helder vind je hier.