Jan Jambon wil terrassen open zien in paasvakantie, maar "er moet consensus zijn"

17 maart 2021
© Radio 1
"Wat mij betreft - maar we moeten de coronacijfers iedere dag blijven volgen - komen de kleine versoepelingen in april niet in het gedrang." Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd in 'De Ochtend'. "Maar in deze pandemie is het altijd met twee woorden spreken."

Over exact 1 jaar worden twee nieuwe literaire prijzen uitgereikt, voormalig nieuwsanker Martine Tanghe en auteur Brigitte Raskin zullen de jury's voorzitten. Minister-president Jan Jambon (N-VA) stelde vanmorgen de nieuwe literaire prijzen, de Boon voor fictie en literaire non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur, in primeur voor in 'De Ochtend'. Maar het gesprek ging uiteraard ook over de coronacrisis.

"Wat mij betreft - maar we moeten de coronacijfers iedere dag blijven volgen - komen de kleine versoepelingen in april niet in het gedrang" zegt Jambon. "Maar in deze pandemie is het altijd met twee woorden spreken."

In deze pandemie is het altijd met twee woorden spreken.

Over telewerk stelt Jambon dat het toch moet mogelijk zijn om, af en toe én georganiseerd, naar het werk te trekken. "In het organiseren kan je meer resultaat boeken dan in het dicht gooien van alles." 

En wat met het heropenen van de terrassen in de paasvakantie? "Dat blijft een goed idee, en heeft niets met versoepelingen te maken. We hebben de samenscholing (op afstand) met 10 mensen buiten toegelaten. Als het goed weer gaat worden, dan kruipen de mensen bij elkaar. Gaan we daar telkens de politie op afsturen?"

Alle deelstaatregeringen waren op het vorige Overlegcomité echter tégen. "Er moet consensus zijn. De federale regering zet haar hakken in het zand, ik noteer dat en ik denk "dat de terrassen in de paasvakantie niet zullen opengaan". Het zal aan bod komen op het Overlegcomite van volgende week."

Bekijk het integrale gesprek met Jan Jambon in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: