Jarig zijn in december: niet leuk

15 december 2015
Ah, december. De maand van Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar. Om maar te zeggen: de laatste maand van het jaar is altijd goed gevuld met feestdagen. Heel leuk, maar niet voor de mensen die verjaren in december, zo blijkt. Zij worden in al het feestgedruis een beetje vergeten.
Uit een onderzoek van een Britse online bloemenzaak blijkt dat 16 december de slechtste dag van het jaar is om jarig te zijn. Terwijl iedereen zich al klaar maakt voor de kerstvakantie of de feestdagen met familie, komt er ook nog een verjaardag tussendoor. En meestal is het rotweer. De jarigen blijken dat te voelen, sommigen zijn daar echt niet gelukkig mee.
 
Voor het onderzoek werden 2000 mensen bevraagd over het aantal cadeautjes dat ze kregen en de kans dat vrienden langskomen om hun verjaardag te vieren. Eén derde zegt dat ze door het hele kerstgebeuren over het hoofd worden gezien. Nog een grote ergernis: verjaardagscadeautjes die ingepakt zijn in kerstpapier. 
 
Jarig zijn in januari brengt dan weer met zich mee dat cadeautjes vaak gerecycleerde kerstcadeautjes zijn of overduidelijk koopjes waren. Een deel viert zijn of haar verjaardag ook niet meer omdat de vrienden tijdelijk zonder geld zitten.
 
28 juli blijkt dan weer de beste dag te zijn om te verjaren, ook al kunnen velen hun verjaardag tijdens de zomervakantie niet vieren. Het is vaak wél mooi weer, en de meesten hebben ook hun loonbrief inmiddels ontvangen.
 
En jij? Verjaar jij op een 'goede dag'? Test het hier:
 

 

Lees hier meer