"Je oud voelen, dat is wanneer studenten zeggen dat hun papa nog les van mij heeft gekregen"

21 mei 2021
'De Wereld van Sofie' zocht vandaag uit wanneer mensen zich oud voelen. Is dat wanneer een kind vreemd opkijkt naar de hoorn van een telefoon of wanneer een van jouw leerlingen plots je collega-leerkracht wordt? Er kwam véél reactie! Hier bundelen we de grappigste, opvallendste en leukste ervaringen.

"Het moment dat je bijna een hele week moet bekomen omdat je eens tot 2 uur bent wakkergebleven (ik ben 27)."
Sofie

"Ik wilde iemand complimenteren met een handigheid, maar de persoon in kwestie bleek nog nooit van Mcguyver te hebben gehoord..."
Stijn

"Heel confronterend wanneer ik onlangs een spiegel op mijn elektrische fiets had geplaatst en mijn dochter langs kwam en zei : "Ja ma, nu ben je wel heel oud zo te zien".
Marie Cathérine

 

"Als de kapper vraagt of hij het haar van mijn oren moet knippen."
Rik

"Ik durf al eens de trein te nemen met een discman op zak. Als ik die dan op het tafeltje leg, kijken jongeren ernaar als naar een ufo. En ik ben nog maar 35!"
Sien

"Oud worden: wanneer studenten zeggen: mijn papa heeft nog les van u gekregen."
Herman

 

"Oud voelen: plots een nieuwe collega-leerkracht naast je hebben staan waar je zelf les aan gaf in het allereerste jaar van je carrière"
Nathalie

"Mijn broer had een vervagwagen van een jaar of tien oud en zijn dochter wees naar de hendel om het raam open te draaien. Ze vroeg: papa wat is dat?"
Chris

"Ik voelde me plotsklaps oud toen ik in mijn mailbox reclame vind voor trapliften. Ik word dit jaar 50. Zucht."
Ingrid

 

"Toen mijn zoontje onlangs vroeg “of er al elektriciteit was” toen ik klein was (ik ben geboren eind jaren ‘70)."
Eva

"Toen ik ontdekte dat streamingdiensten muziek van toen ik opgroeide (tiener begin jaren 2000) categoriseren onder namen als 'oldskool', 'throwback' en 'classics'."
Pieterjan

"Toen ik op straat liep samen met mijn dochter en de mannen niet meer naar mij, de mama, keken, maar naar mijn dochter."
Suzy"Toen ik mijn dochter naar de spoedafdeling van het ziekenhuis bracht in Deinze en er op haar ontslag brief stond. Oma heeft het kind begeleid…. Ik heb nog zeker 30 jaar te gaan voor ik officieel gepensioneerd ben."
Eva

"Op StuBru hadden ze het over boomers, dus ik vraag aan mijn zoon “Wat zijn boomers?” Die schiet in de lach en zegt 'Dat dus'."
Leen

"De dag dat een jonge tiener heel beleefd recht stond om zijn zitplaats af te staan voor mij in een overbevolkte trein. Heel lief, maar zo confronterend."
Mieke
 

Ontdek meer: