“Je verkiest de hamburger boven je zelfwaarde”

16 maart 2018
Comedian Kamal Kharmach zal altijd bekend staan als de man die 120 kilo afviel. Hij vertelde zijn verhaal ontelbaar keer, maar is het nog steeds een succesverhaal?

Kamal Kharmach werd gelanceerd als de man die 120 kilo afviel, hij was een succesverhaal. Intussen is hij opnieuw wat aangekomen en is hij niet meer dun. “De klap is eens zo groot als je jezelf terug ziet veranderen,” zegt Kamal. 

Op zijn 22 jaar kon hij amper stappen door zijn gewicht, had hij rugpijn en kon hij geen lief krijgen. Kamal weet dus waar het naartoe kan gaan. “Je ziet dat je iets aan het worden bent waar je niet trots op bent. En toch verkies je de hamburger boven je zelfwaarde,” zegt hij.

Heel veel mensen willen alleen maar over succes praten, niet over de moeilijkheden. “Ik weiger pertinent om dat te doen,” zegt Kamal. Hij is bereid om te praten over de andere kant van het verhaal. “Ik ben heel fier op het feit dat ik durf te zeggen dat het niet goed gaat met me,” vertelt hij.

Heel veel mensen willen alleen maar over succes praten, niet over de moeilijkheden

‘Stresseten’

Sinds september vorig jaar heeft Kamal het erg druk. Hij startte een nieuw programma en een donutzaak. Alles kwam bij elkaar en Kamal begon te ‘stresseten’. “Ik had een stylingsessie voor de opnames van Het Collectief geheugen en twee weken later pasten de kleren niet meer,” vertelt hij. Zijn verhaal is daarom nu misschien nog herkenbaarder.

“Ik ben een normale mens. Ik ben afgevallen, terug aangekomen en daar heel onzeker over is,” zegt Kamal. Daarom blijft hij het vertellen. Hij hoopt dat anderen er troost in vinden.

Het is altijd confronterend om een succesverhaal te lezen. “Het geeft je hoop, maar werkt ook demotiverend want alleen übermenschen vallen 120 kilo af,” vertelt Kamal.

Lees ook