"Je wast beter geen rauwe kip in je keuken"
Door Nieuwe Feiten
2 jaar geleden
4 min
Een kwart van de Nederlanders wast zijn rauwe kip voordat die de pan in gaat, blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum Nederland. "Over het algemeen gaat het om oudere mensen, en het zijn vaker mannen dan vrouwen" zegt onderzoekster Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid van het Voedingscentrum in Nederland. "Ook bij Surinamers en andere culturen is het best gebruikelijk om hun rauwe kip te wassen."
Blijkbaar vinden de meeste mensen het hygiënischer. Anderen hebben het gewoon zo geleerd van hun ouders, zegt Wieke van der Vossen. Toch raadt ze aan om het niet te doen. "Je wast bacteriën en vuil er wel af, maar die verspreiden zich dan in de keuken. Zeker als je het doet onder een stromende kraan. Dan vind je bacteriën op het aanrecht en in de gootsteen."
"Beter is om de kip goed te verhitten" besluit ze. En ook je handen wassen is een goed idee.