Jeugdverenigingen hopen op niet al te drastische inperking van buitenschoolse activiteiten

26 januari 2021
© Marcus Wallis (Unsplash)
Jeugdverenigingen hopen dat buitenschoolse activiteiten niet al te drastisch zullen worden ingeperkt, nu de corona-epidemie verder aan kracht wint in ons land. JES VZW, een organisatie die activiteiten voor kwetsbare kinderen organiseert, ziet mogelijkheden om coronaveilig te werk te gaan, zoals spelen in de buitenlucht.

Buitenschoolse activiteiten zijn belangrijk voor het welzijn van kinderen, zegt directeur Els van Effelterre van JES VZW in 'De Ochtend'. "De druk op de scholen zal enkel maar hoger worden als kinderen alleen daar mogen bijeenkomen. Leer ook de lessen van de eerste lockdown. Daar hebben wij gezien dat de impact op het psychisch welzijn van kinderen en jongeren enorm is. Corona vergroot enorm uit, voor een aantal kinderen en jongeren - in het bijzonder in kwetsbare situatie - extreem hard."

"Vrijetijdsactiviteiten worden soms gezien als een luxeproduct voor iedereen" zegt Els van Effelterre ook. "Maar voor veel kinderen en jongeren is het net een uitlaatklep, een plek om onbezorgd samen te komen. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling, en we hebben in de zomer bewezen dat we veel activiteiten veilig kunnen organiseren." 

Straks overleggen de bevoegde ministers en experts opnieuw over de buitenschoolse activiteiten.

Beluister het gesprek met Els van Effelterre van JES VZW in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: