Jimmy Hendrickx zit in Interne Keuken!

25 januari 2019

Nee, we gaan geen muziek van hem draaien, we bedoelen echt als gast. In levende lijve. We zijn al drie jaar over en weer aan het mailen om hem aan onze keukentafel te kunnen hebben. Al die tijd zat hij in Indonesië. Maar nu het is zover. Zijn documentaire is eindelijk klaar. ‘A Punk Daydream’ is een pracht van een film over islamitische punkers in Indonesië. Dat klopt. Punkers. In Indonesië. En Moslim. En wij maar denken dat we alles al gezien hadden. Niet dus.

Je ziet wat je zou verwachten: piercings, tattoos en hanenkammen, hangjongeren die in een kraakpand elkaar omver pogoën. Ook de soundtrack is zoals te verwachten: loeiharde teringherrie die overschreeuwd wordt door iemand die iets onverstaanbaars gilt. Maar dan.

De film gaat over zoveel meer. Over ukeleles. En gevoelens. Over politiek en vervuiling. Over armoede en corruptie. Primitieve stammen die dreigen te verdwijnen en de band met je ouders. Over films maken ook. Over de wereld redden en je leven zin geven. Over liefde en dood.

We hebben er drie jaar op gewacht. We hebben er nog geen seconde spijt van.

 

Radio 1 Select